Sound and Silence

In balans met klank en stilte


Neuro-feedback is een geavanceerde methode van hersenfitness.

Neurofeedback haalt het beste uit jezelf.

Neurofeedback training optimaliseert hersenfuncties en verbetert de samenwerking tussen linker en rechter hersenhelft. In deze tijden van stress, jachtig leven en veeleisende omstandigheden, kan neurofeedback de rust en ruimte in uw hoofd herstellen.

Door het trainen van de verschillende hersengolf-frequenties (delta, theta, alfa, beta, gamma) kunnen er verbeteringen optreden bij klachten die zijn gerelateerd aan:

ADHD

Dyslexie

Autistisch spectrum

Slaapproblemen

Angststoornissen

Gedragsproblemen

Leerproblemen

Concentratie problemen

Migraine

Depressie

Burn-out

Hersentrauma's

Fybromyalgie

ME/CVS

Epilepsie

Post-Traumatisch Stress Syndroom

Verslavingen

Tourette syndroom

Het moeten leveren van topprestaties (Peak Performance)


HOE WERKT NEUROptimal 3.0 professional?

Tijdens een training zit U in een gemakkelijke stoel en kijkt naar een film en/of luistert naar muziek. Via apparatuur worden Uw hersengolf-frequenties geregistreerd. Als er sprake is van instabiliteit volgt er een feedback moment. Dit houdt in dat beeld en geluid een fractie van een seconde stilvallen. Dit zorgt ervoor dat het zenuwstelsel zich gaat reorganiseren, zodat beeld en geluid weer doorgaan. Dit is een onbewust proces. U hoeft zich er niet voor in te spannen, het gebeurt vanzelf. Het is wel mogelijk dat u zich na de sessie moe voelt of honger hebt. Dit komt door de inspanning die de hersenen toch moeten doen door de training.

Deze methode werkt holistisch, met andere woorden: de hele mens wordt betrokken bij het helingsproces. Resultaten worden geboekt op fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel vlak en zijn over het algemeen blijvend van aard. Sommige mensen vinden het prettig om geregeld herhaalsessies te doen. Dit kan bijvoorbeeld 1x in de 1 of 2 maanden, maar dat is niet voor iedereen nodig.

Neurofeedback brengt U om meer in contact te komen met Uw intuïtie en Uw oorspronkelijke kern.

Hoe vaak is training nodig?

Al naar gelang de klachten zijn gemiddeld 10-20 trainingen nodig. Sommige klachten zijn eerder verholpen. Een klacht die in de loop van het leven is ontstaan zal minder trainingen nodig hebben dan klachten die vanaf de geboorte aanwezig zijn. Soms is het wenselijk om nadien af en toe nog eens een onderhoudssessie te doen.

Er wordt in principe 1x per week getraind; dit geeft de beste resultaten.

Indien nodig zullen andere natuurgeneeskundige methodes ingezet worden ter ondersteuning van het herstel. Te denken valt hierbij aan bloesemtherapie, kinesiologie (bijvoorbeeld voor het uittesten van de voeding) en cranio-sacraal therapie. De combinatie van neurofeedback training, cranio sacraal therapie en muziekwaterbed therapie is erg gunstig gebleken voor mensen met ernstige klachten.


Privacy verklaring: bij uw intake ontvangt u de privacy verklaring.

Heeft u een klacht? Graag bespreek ik die dan met uzelf. Komen we er samen niet uit, dan kunt u zich melden bij Quasir, de organisatie van klacht- en tuchtrecht waar mijn praktijk bij is aangesloten. www.quasir.nl .


Tarieven

Training Sessie:

€ 60,- per uur

€ 70,- per uur neurofeedback, cranio sacraal en muziekwaterbedtherapie

Bij een sessie van 45 minuten wordt 75% van het uurtarief in rekening gebracht.

Consulten neurofeedback en cranio sacraal therapie vallen onder de aanvullende vergoeding bij de meeste zorgverzekeraars. Vraag dit na bij uw eigen verzekering.


Goed nieuws voor kanker patienten

Neurofeedbacktraining zorgt voor verbetering van cognitieve achteruitgang bij 90% van de onderzochte patiënten die aan deze bijwerking van chemokuren lijden. Dit is gebleken uit een studie van "The Applied Brain Research Foundation of Ohio".Een nieuwe studie naar de effecten van Neurofeedback laat zien dat er hoop is voor mensen die lijden aan de gevolgen die ontstaan zijn na chemokuren, namelijk "chemo-brein".

Het Zengar Institute Inc. kondigde 15-05-2013 de resultaten aan van een gelijkwaardige studie waarin de effecten van NeurOptimal® bij patiënten die lijden aan post-kanker cognitieve achteruitgang, oftewel "chemo- brein". Het onderzoek, wat door het Applied Brain Research Foundation of Ohio werd uitgevoerd, laat een verbetering zien bij 91% van de deelnemers, deze deelnemers maakten allemaal gebruik van het NeurOptimal® systeem voor neurofeedback. 21 Van de 23 delnemers meldden dat zij volledig vrij waren van cognitieve achteruitgang of "mental fog" welke gewoonlijk wordt geassocieerd met chemokuren.

De resultaten van dit onderzoek werden op 12 april 2013 gepubliceerd in het professionele onderzoeksmagazine "Integrative Cancer Therapies". Nagenoeg iedere deelnemer boekte vooruitgang en raakte klachtenvrij. "De uitkomsten waren verrassend en iets om dankbaar voor te zijn" aldus onderzoeksdirecteur Jean Alvares. Dit liet zij weten aan de "Cleveland Plain Dealer" (grote krant in Ohio) eerder deze week. De ontwerper van het neurofeedbacksysteem, Zengar Institute Inc. gaf de resultaten vrij via haar uitvoerend directrice Samantha Diavatis. "De resultaten zijn mooi, maar achter deze cijfers ligt het feit dat ons systeem ervoor heeft gezorgd dat er een enorme klachtenvermindering voor deze groep mensen is gekomen. Het heeft hen geholpen om hun cognitieve achteruitgang te stoppen en zelfs doen omkeren of verdwijnen", aldus Samantha.

Niet minder dan 70% van de patiënten die een behandeling tegen kanker ondergaan ervaren een achteruitgang van cognitieve vermogens als bijwerking. Hierbij gaat het om een afname van geheugencapaciteiten, verlies van verbale vermogens (niet vloeiend uit de woorden kunnen komen), angstaanvallen of depressie. Hoe het komt dat het "chemo-brein" ontstaat is nog niet bekend, wel is dit gegeven een onderwerp van interesse geworden binnen de medische wetenschap.

Het NeurOptimal® neurofeedbacksysteem wat tijdens de studie werd gebruikt is niet dusdanig veranderd of aangepast om specifiek te werken met het chemo-brein. Ook is de software niet speciaal ingesteld om bepaalde targets of gebieden aan te raken om cognitieve problemen te helpen verbeteren. In plaats daarvan is het zo dat het unieke concept van NeurOptimal® de hersenen in hun natuurlijke richting laat kijken zodat het brein de achteruitgang zelf kan gaan corrigeren, los van de oorzaak van die achteruitgang. Hieruit komt voort dat NeurOptimal® neurofeedback effectief kan zijn bij een brede range van klachten en problemen dan alleen bij de bijwerkingen van chemokuren.